Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Корейска салата от червено зеле

Корейска салата от червено зеле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Корейска салата от червено зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 400 г червено
  • ябълки - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • оцет - 4 с.л. ябълков
  • майонеза - 50 г
  • сол - 5 г
  • захар - ½ ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици и се полива с половината от ябълковия оцет. Посолява се и се намачква. Оставя се за половин час на студено.

Добавят се ябълките, почистени и нарязани на тънки ивички, и се поливат с лимоновия сок. Отгоре се сипват нарязаният на ситно зелен лук и кромид лукът, нарязан на колелца.

Салатата се залива с дресинг, приготвен от майонезата, останалия оцет и захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: