Начин на приготвяне
Вкусни и здравословни тиганички, чудесни за закуска - без захар и без брашно.
В купа се разбива яйцето. Добавете смачкан мек банан на пюре и кайсията - също смачкана с вилица или настъргана на ренде.
Разбърква се и прибавяте овесени трици.
Оставете за 5 минути да сгъсти и триците да омекнат.
Загрява се тиган, намазан с капки олио, сипете по 1 с.л. от сместа и печете от двете страни до готовност на слаб огън, да не прегорят.
Сервирайте вкусните тиганици с парченца пресен плод и кафе!
Рецептата е моя импровизация, но касията придава леко кисела нотка и са чудесни на вкус.
Добър апетит!
Излизат 10 бр. бананови тиганички с кайсия и овесени трици.