Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Испанска месна салата

Испанска месна салата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Испанска месна салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г (печено)
  • агнешко месо - 200 г (печено)
  • домати - 4 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр. (сварени)
  • чесън - 1 стрък пресен
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - 1 връзка
  • доматен сок - 4 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, стрива се с малко сол и се слага на дъното на купа.

Добавят се нарязаните на дребно меса, резените краставици и домати и кръгчетата чушки. Посипват се с нарязаните на ситно магданоз, пресен чесън и зелен лук.

От доматения сок, олиото и подправките се приготвя дресинг и се залива салатата. Украсява се с нарязаните на филийки яйца. Сервира се охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: