Женевски сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Женевски сос1 / 2
20/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л. краве
  • гъби - 1 ч.ч. наситнени
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки (счукани)
  • хляб - 1 филия без кора
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 чаша (зеленчуков)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тенджера. Добавете гъбите, магданоза, чесъна и натрошения хляб.

Налейте бульона и виното. Разбъркайте добре и оставете сместа да ври, докато омекнат гъбите.

Прецедете получения сос и го овкусете със сол и черен пипер. Поднесете соса към варено месо по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: