Сос Ремулада

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Страхотен домашен сос Ремулада за вашите рибни специалитети и ястия с морски дарове."

Необходими Продукти

  • кисели краставички - 2 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • копър - 2 стръка
  • майонеза - 200 г
  • горчица - 1 с.л.
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселите краставички се нарязват на много ситни кубчета. Каперсите се нарязват на много ситно и се смесват с краставичките.

Копърът се реже на ситно, добавя се към краставичките с каперсите и се разбърква добре. Майонезата се смесва с горчицата, белия пипер, солта и лимоновата кора.

По малко се добавя от сместа с краставичките при непрекъснато бъркане. Този сос е подходящ за риба и морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Опитвала съм готов сос,,Ремулада",но ми се струва,че доста се различава от този.Иначе е един от най-любимиъе ми сосове.Аз го слагам и на сандвичи.Домашно приготвеният е може би още по-хубав.
15.05.2016 14:01
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страхотна рецепта, сигурно ще е много вкусен сос.
15.05.2016 13:52