Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Гъбена салата с рукола

Гъбена салата с рукола

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Гъбена салата с рукола1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г (запечени)
  • рукола - 200 г
  • бекон - 200 г пушен
  • майонеза - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Руколата се измива и накъсва на парчета. Добавят се нарязаните на ивици гъби.

Майонезата, сметаната и горчицата се разбиват. Към тях се добавят смесените олио, оцет сол и черен пипер.

Сосът се разбива добре и с него се залива салатата. Поръсва се с парченца нарязан бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: