Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с брезаола, рукола и пармезан

Салата с брезаола, рукола и пармезан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Салата с брезаола, рукола и пармезан
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Салата с любими зеленчуци и брезаола"

Необходими Продукти

  • брезаола - 100 г
  • рукола - 40 г
  • пармезан - 30 г
  • орехи - 4 - 5 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брезаолата е вид обезсолена телешка пастърма.

Тънко нарязана, тя е отличен продукт за една от най-вкусните салати - предястия.

В български вариант може да я смените с тънко нарязано филе Елена или друга пастърма.

В подходяща чиния наредете тънко нарязана брезаола. Върху нея сложете измитата и добре подсушена рукола.

Поръсете с люспи пармезан и счукани на едро орехи.

Подправете италианската салата с 1 супена лъжица зехтин и поръсете с няколко капки лимонов сок.

Да ви е сладко!

Забележка: вместо орехи може да използвате нарязани сурови бадеми или пиноли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: