Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с гъби и бекон

Зелена салата с гъби и бекон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелена салата с гъби и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г (запечени)
  • бекон - 50 г
  • гауда - 50 г
  • маруля - 1 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. (заквасена)
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • крутони - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се измива, отцежда и листата се накъсват на парчета.

Сметаната, горчицата и майонезата се разбиват. Добавя се малко от сместа, приготвена от зехтина, оцета, черния пипер и солта.

В майонезената смес се добавят нарязаните на ивички гъби и се разбърква добре. Изсипва се върху руколата и се залива с останалата оцетена смес.

Поръсва се с нарязан на кубчета бекон, сирене и крутони по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: