Начин на приготвяне
Морковите се нарязват на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязва на филийки.
Отрязват се дръжките на чушките. Нарязва се копърът.
В тенджера се приготвя марината от оцета, солта, захарта и олиото и се слага на котлона и се разбърква, докато се разтопят солта и захарта.
Пукат се леко чушлетата върху скарата или котлона. Когато са готови, се пускат в тенджерата с маринатата.
След това се вадят от тенджерата и се нареждат в бурканчета, като се смесват с чесъна, морковите и копъра.
На дъното на всеки буркан се слага по един аспирин, както и отгоре.
След като се наредят по бурканите с люти чушки, маринатата се разлива до резката на бурканите, веднага се затварят с капачки и се обръщат надолу.
От това количество се получават 6 буркана пукани люти чушлета.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези пукани люти чушлета за бърза консумация или другите ни люти чушлета в буркани.
Коментари