Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета в буркани

Пукани люти чушлета в буркани

редакция:
Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пукани люти чушлета в буркани
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"От това количество се получават 6 буркана пукани люти чушлета или 6 буркана горещо щастие"

Необходими Продукти

  • люти чушлета - 3 кг (рибки)
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 6 глави
  • копър - 1 връзка (по желание)
  • винен оцет - 700 мл ако са люти или 1 л, ако са сладки
  • захар - 3 ч.ч. (200 мл вместимост)
  • сол - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ацетизал - 12 таблетки (по 2 бр. аспирин на буркан с вместимост 680 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязва на филийки.

Отрязват се дръжките на чушките. Нарязва се копърът.

В тенджера се приготвя марината от оцета, солта, захарта и олиото и се слага на котлона и се разбърква, докато се разтопят солта и захарта.

Пукат се леко чушлетата върху скарата или котлона. Когато са готови, се пускат в тенджерата с маринатата.

След това се вадят от тенджерата и се нареждат в бурканчета, като се смесват с чесъна, морковите и копъра.

На дъното на всеки буркан се слага по един аспирин, както и отгоре.

След като се наредят по бурканите с люти чушки, маринатата се разлива до резката на бурканите, веднага се затварят с капачки и се обръщат надолу.

От това количество се получават 6 буркана пукани люти чушлета.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези пукани люти чушлета за бърза консумация или другите ни люти чушлета в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
До коя резка се долива марината-долу ли
04.10.2023 09:30