Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с катък и пукани люти чушлета

Разядка с катък и пукани люти чушлета

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Разядка с катък и пукани люти чушлета
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"Перфектното ракиено мезе, с което ще вдигате наздравица след наздравица"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 7 бр. печени
  • патладжани - 1 бр. печен
  • люти чушки - 4 - 5 бр. пукани
  • катък - 250 - 300 г
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме печените чушки, лютите пукани чушлета и патладжана от люспите и семките (важи за чушките и чушлетата).

Слагаме ги в купа, заедно с катъка и майонезата. Разбиваме с пасатор до хомогенност.

В зависимост от това, колко люти са чушлетата, можем да увеличим или редуцираме броя им. Аз добавих към разядката и 1-2 с.л. от сладко- киселия сос на чушлетата от буркана.

По желание може да си добавите копър или магданоз към сместа.

Готовата разядка хапваме на филийка или като мезе за ракийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: