Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържени люти чушлета в буркани

Пържени люти чушлета в буркани

Пържени люти чушлета в буркани
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Ако обичате люти чушлета, тази рецепта е за вас - ще си ги хапвате с голяма радост през зимата"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 3 килограма
  • сол - 150 грама
  • винен оцет - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 500 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лютите чушлета. Подсушете ги и ги изпържете в малко загрято олио.

Докато чушлетата се пържат, вие си пригответе маринатата.

Смесете водата със солта, захарта и оцета, разбъркайте добре на умерен огън до хомогенизиране на сместа.

Наредете пържените чушлета и чисти и сухи буркани, залейте ги с вече охладената марината.

Затворете добре с капачките и стерилизирайте за 5-10 минути от завиране на водата.

Съхранявайте на прохладно и тъмно място.

Пържените люти чушлета в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: