Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета в буркани

Пукани люти чушлета в буркани

редакция:
Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2511k1k2
Пукани люти чушлета в буркани
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Ако искате да добавите един леко пикантен вкус към храната си, то тези чушлета са една чудесна идея."

Необходими Продукти

  • люти чушки
  • моркови - 1/2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 5 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка /или копър/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дръжките на лютите чушки. Измийте ги хубаво и подсушете с хартия.

Пригответе си дълбок тиган, в който ще ги опукате. Сложете олио и изчакайте да загрее. Обръщайте ги от време на време, за да се изпекат от всички страни.

Междувременно накълцайте моркова и чесъна на филийки, наситнете и магданоза. Можете да го запържите за две минути, но може да го сложите и в прясно състояние.

Вземете подходящ буркан, сипете оцета, моркова, чесъна и магданоза (или копъра). Подредете чушките плътно една до друга. Сипете вода и затворете съда.

Стерилизирайте чушките в буркана за 10 минути във вряща вода. Ако искате, може да си спестите тази стъпка, ако поставите аспирин преди затварянето на бурканите.

Количествата на продуктите в рецептата за пукани люти чушлета в буркани са за едно малко бурканче от 300 мл. Чудесни са за хората, които обичат лек пикантен вкус към храната си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е идеална
05.09.2021 18:47
Анонимен
Анонимен
супер е
03.09.2021 12:54
2