Начин на приготвяне
Почистете дръжките на лютите чушки. Измийте ги хубаво и подсушете с хартия.
Пригответе си дълбок тиган, в който ще ги опукате. Сложете олио и изчакайте да загрее. Обръщайте ги от време на време, за да се изпекат от всички страни.
Междувременно накълцайте моркова и чесъна на филийки, наситнете и магданоза. Можете да го запържите за две минути, но може да го сложите и в прясно състояние.
Вземете подходящ буркан, сипете оцета, моркова, чесъна и магданоза (или копъра). Подредете чушките плътно една до друга. Сипете вода и затворете съда.
Стерилизирайте чушките в буркана за 10 минути във вряща вода. Ако искате, може да си спестите тази стъпка, ако поставите аспирин преди затварянето на бурканите.
Количествата на продуктите в рецептата за пукани люти чушлета в буркани са за едно малко бурканче от 300 мл. Чудесни са за хората, които обичат лек пикантен вкус към храната си.
Коментари