Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани люти чушлета в олио и оцет

Пукани люти чушлета в олио и оцет

редакция:
НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пукани люти чушлета в олио и оцет
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разкошна добавка към всяко ястие от пукани люти чушлета"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 20 - 25 бр. рибки
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар и да не са любими на всеки, лютите чушки са завършекът при сервирането на всяко едно ястие!

За тези пукани чушки, които може да се консумират след няколко часа от приготвянето им, използвам следните съставки:

Първо измиваме и подсушаваме лютите чушки.

Смесвам си равни части олио и оцет, до долната част на ръба на буркан, от около 500 г. Добавям солта и захарта и разклащам буркана!

Пукам чушките и още топли, поставям в буркана, като затварям с капачка.

При всяко слагане на чушки в буркана го разклащам, да се разнесе хубаво маринатата.

След като приключим с всички чушки, оставяме буркана затворен.

От време на време разклащаме буркана. Пуканите люти чушлета в олио и оцет са готови за консумация след няколко часа.

Опитай и нашите люти чушлета без варене за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: