Домашен сладолед със сгущенка
Domaći sladoled sa karamelizovanim kondenzovanim mlekom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Домашен сладолед със сгущенка

Домашен сладолед със сгущенка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
3644k1k2k3
Домашен сладолед със сгущенка
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
11/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"И малки, и големи - всички ще харесат този чуден домашен сладолед"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 350 г
  • сгущенка - 1 кутия около 380 г
  • течна сметана - 200 г (с 30% масленост)
  • ванилова захар - 1 пакет (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течната сметана е хубаво да престои 1 час във фризера.

Купата, в която ще се разбива сладоледът, е хубаво през това време да престои в хладилника, за да се охлади.

В студената купа поставяме студената течна сметана и разбиваме до пухкава твърда пяна.

Постепенно добавяме сгущенка /кондензирано мляко със захар/, в моя случай е Вареная сгущенка /карамелизирано кондензирано мляко/, след това идва реда на натуралното крема сирене и ваниловата захар.

Всичко се разбива до хомогенна смес. Сместа се изсипва в формички са сладолед или подходяща кутия с капак от сладолед.

Във фризера млечният сладолед трябва да престои повече от 4 часа, а най-добре една нощ за да може да стегне.

Преди да се сервира извадете го от фризера и го оставете за около 5 минути на стайна температура, за да може по-лесно да се извади от формичките.

Домашният сладолед със сгущенка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: