Начин на приготвяне
Моцарелата е от тази, която е като кашкавал! Продава се на калъп или настъргана в пакет.
Соленките са идеални за път, работа или гледане на филм!
От това тесто правя кето питки, гевречета и други неща.
Днес направих кето соленки. Те са за сина ми, който почва летен курс по английски. Откакто отслабна, сам си изгради режим на хранене. Обядва в 11 и вечеря в 6. Винаги му приготвям домашна храна за училище.
Моцарелата се настъргва и с крема сиренето се разтапят на водна баня или в микровълнова за 2 минути. Вади се и се размесва с шпатула. Прибавя се яйцето и се размесва, докато се усвои. След това се прибавя брашното и бакпулверът. Може да добавите и различни подправки на вкус.
Омесва се тесто, увива се във фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. После си късате от тестото, оформяте соленките и слагате в тава, покрита с хартия за печене или силиконова подложка.
Измервам си цялото тесто и деля на 24. В случая получих по 17-18 г. Късам си от тестото, първо оформям с ръце червейче. След това притискам с пръсти и се получава това, което виждате. Разбира се, вие може да оформите по ваш си начин.
Пекат се различните соленки на 180 °C в загрята фурна. Стават бързо, наглеждайте ги. Моята фурна е газова, пече различно и затова ги обръщам.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари