Кето соленки

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Кето соленки
Снимка: Валерия
1 / 3
13/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Соленките са идеални за път, работа или гледане на филм! От това тесто стават и кето питки, гевречета и други неща."

Необходими Продукти

  • моцарела - 200 г твърда, кашкавалена
  • крема сирене - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • бадемово брашно - 100 г
  • бакпулвер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моцарелата е от тази, която е като кашкавал! Продава се на калъп или настъргана в пакет.

Соленките са идеални за път, работа или гледане на филм!

От това тесто правя кето питки, гевречета и други неща.

Днес направих кето соленки. Те са за сина ми, който почва летен курс по английски. Откакто отслабна, сам си изгради режим на хранене. Обядва в 11 и вечеря в 6. Винаги му приготвям домашна храна за училище.

Моцарелата се настъргва и с крема сиренето се разтапят на водна баня или в микровълнова за 2 минути. Вади се и се размесва с шпатула. Прибавя се яйцето и се размесва, докато се усвои. След това се прибавя брашното и бакпулверът. Може да добавите и различни подправки на вкус.

Омесва се тесто, увива се във фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. После си късате от тестото, оформяте соленките и слагате в тава, покрита с хартия за печене или силиконова подложка.

Измервам си цялото тесто и деля на 24. В случая получих по 17-18 г. Късам си от тестото, първо оформям с ръце червейче. След това притискам с пръсти и се получава това, което виждате. Разбира се, вие може да оформите по ваш си начин.

Пекат се различните соленки на 180 °C в загрята фурна. Стават бързо, наглеждайте ги. Моята фурна е газова, пече различно и затова ги обръщам.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха много вкусни, благодаря за рецептата! Аз им добавих малко чесън на прах, черен пипер и чубрица.
15.11.2022 17:09