Начин на приготвяне
Чушките измих, подсуших, изрязах капачета с дръжки и внимателно премахнах семенната им част. Капачето с дръжките слагах във вече празната чушка, за да знаем кое на коя е.
В купа натроших на много дребно сиренето, добавих яйцата и ситно нарязания магданоз и ги разбърках добре.
Домата обелих и нарязах на тънки филийки.
Дъното и стените на тава с размери 34х26 см намазах с олио и разпределих доматените резени.
Всяка чушка напълних със сместа, като не я препълвах, поръсих с малко галета и сложих капачето с дръжката.
Подредих ги легнали, така че да са плътно една до друга и с острото на ножа направих по два малки прореза отгоре.
В тавата добавих 60 мл хладка вода и покапах пълнените чушки с още малко олио.
Сложих ги да се пекат в напълно загрята на 190 градуса фурна за около час или до видима готовност, омекване и апетитен загар.
На 45-тата минута ги обърнах, но може да пропуснете този момент. Важно е на края на печенето люспата им да се маха лесно.
Чушките сервирах леко охладени и придружени със салата. Могат да се хапват както топли, така и студени.
Добър апетит!
Може да приготвите и половин доза, ако ще ги хапвате един или двама души.
Аз приготвих цялата тава, защото искам да имам за 1-2 дни.
Чушки Долма също са много подходящи за това ястие.
Печените чушки със сирене и яйца на фурна са много вкусни.