Начин на приготвяне
Киноата се измива и се слага да заври в 2 ч.ч. вода.
След завирането се намалява на слаб огън и се измерват 15 минути. Тогава би трябвало вече да е поела всичката вода и да е готова.
Докато се вари киноата, се нарязват другите зеленчуци - доматите, краставиците и авокадото на кубчета, печеният пипер и лукът на дребно, маслините на колелца, а магданозът се наситнява. Всичко се слага в купа.
Когато киноата се свали от котлона, се смесва с лимоновия сок, оцета, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Прибавя се в купата при зеленчуците.
В сгорещено олио се запържва изцеденият нахут заедно с червения пипер и чесъна на прах.
Запържват се при разбъркване около 5-7 минути докато стане хрупкаво на места.
Нахутът се оставя настрана да поизстине. През това време се блендират продуктите за дресинга.
Добавя се нахутът към зеленчуковата салата, всичко се полива с дресинга и се разбърква добре.
Салатата с киноа, нахут и дресинг от авокадо е готова.