Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с киноа, нахут и броколи

Салата с киноа, нахут и броколи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Салата с киноа, нахут и броколи
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
17/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Засищаща салата, която е не само полезна, но и много вкусна Опитайте и ще се убедите сами"

Необходими Продукти

  • киноа - ¾ ч.ч.
  • лимони - сокът от ½ лимон
  • броколи - 1 пакет замразени (500 г)
  • нахут - 2 консерви (поо 400 г)
  • червен лук - ¼ глава
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
  • Дресинг
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • мед - 2 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • копър - 2 стръка
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се сварява според инструкциите на опаковката. Обикновено в двойно количество вода, като след завиране се намалява котлонът и се отмерват 15 минути до пълното поемане на водата и достигане на готовност на киноата.

През това време броколите се разпределят върху хартия за печене. Поръсват се със сол и малко олио и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато станат ярко зелени със запечени тъмни точици на места.

Изцеденият нахут се запържва в малко сгорещено олио с подправките около 3-4 минути при разбъркване.

Доматите и авокадото се нарязват на кубчета, лукът, магданозът и копърът се наситняват.

Готовата киноа се смесва със сокът от ½ лимон.

Продуктите за дресинга се смесват и се разбърква до хомогенност.

Всички приготвени продукти се слагат в голяма купа и се смесват с по-голямата част от дресинга, а с останалия се залива зеленчуковата салата преди сервиране.

Салатата с киноа, нахут и броколи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: