Начин на приготвяне
Киноата се сварява според инструкциите на опаковката. Обикновено в двойно количество вода, като след завиране се намалява котлонът и се отмерват 15 минути до пълното поемане на водата и достигане на готовност на киноата.
През това време броколите се разпределят върху хартия за печене. Поръсват се със сол и малко олио и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато станат ярко зелени със запечени тъмни точици на места.
Изцеденият нахут се запържва в малко сгорещено олио с подправките около 3-4 минути при разбъркване.
Доматите и авокадото се нарязват на кубчета, лукът, магданозът и копърът се наситняват.
Готовата киноа се смесва със сокът от ½ лимон.
Продуктите за дресинга се смесват и се разбърква до хомогенност.
Всички приготвени продукти се слагат в голяма купа и се смесват с по-голямата част от дресинга, а с останалия се залива зеленчуковата салата преди сервиране.
Салатата с киноа, нахут и броколи е готова.