Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода до готовност по указанията на опаковката.
Отцеждат се, но се оставя малко от водата, в която са се варили за соса.
Беконът се нарязва на парченца в сгорещена мазнина заедно с нарязаните на ситно лук и чесън.
Когато се запържат, се налива бялото вино.
Разбърква се, след което се прибавят спагетите - букатини, сметаната, малко от заделената вода и смляния черен пипер.
Спагетите се готвят още около две минути, като се разбъркват, за да полепне сосът за паста по тях, а не да плуват в него.
Сервират се топли поръсени с настърган пармезан.
За повече аромат на спагетите със сметана и бекон поръсете и с малко листенца прясна мащерка - но това е въпрос на вкус.