Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със сметана и бекон

Спагети със сметана и бекон

Спагети със сметана и бекон
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"За повече аромат на спагетите със сметана и бекон поръсете и с малко листенца прясна мащерка"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • бекон - 200 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - 1/3 к.л. смлян
  • пармезан - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода до готовност по указанията на опаковката.

Отцеждат се, но се оставя малко от водата, в която са се варили за соса.

Беконът се нарязва на парченца в сгорещена мазнина заедно с нарязаните на ситно лук и чесън.

Когато се запържат, се налива бялото вино.

Разбърква се, след което се прибавят спагетите - букатини, сметаната, малко от заделената вода и смляния черен пипер.

Спагетите се готвят още около две минути, като се разбъркват, за да полепне сосът за паста по тях, а не да плуват в него.

Сервират се топли поръсени с настърган пармезан.

За повече аромат на спагетите със сметана и бекон поръсете и с малко листенца прясна мащерка - но това е въпрос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: