Начин на приготвяне
За тази вкусна постна яхния картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, изливат се добре от скорбялата.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с олиото, добавя се нарязаната на кръгчета люта чушка.
Като омекне лукът, се добавят картофите и чесънът. След няколко минути, като се запържват картофите, се добавят подправките и се налива топла вода, да покрие картофите.
Оставя на среден огън за около 15 минути, да се сготвят.
Добавя се доматената паста, през това време брашното се разтваря с хладка вода на гладка кашичка.
Гребва се от картофената манджа малко чорбича, за да се темперира кашата, и се сипва към яденето.
Изключва се котлонът и картофената яхния с люта чушка се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Коментари