Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното олио.
Прибавят се ситно нарязаните пиперки, а малко след тях - доматите.
Когато зеленчуците се задушат, се слагат червеният пипер и брашното, разбъркват се и се добавят нарязаните картофи.
Яхнията се залива с гореща вода, прибавят се нарязаните на колелца моркови и всичко се вари на слаб огън.
При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз.
Вкусната картофена яхния е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията за картофена яхния с пилешко, картофи с грах или нашите вкусни картофени манджи.
Коментари
И най вече не спорете кое и кога се слага , щото едно ястие има поне три начина да се приготви , така че, общо взето кой както му изнася така готви , А Тотка да ти кажа , че доматите след като изврат се слагат картофите и няма как да останат твърди ! И да кажа , че точно тази рецепта е класическата