Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Вкусна картофена яхния

Вкусна картофена яхния

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Постна картофена яхния, която е смайващо вкусна!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното олио.

Прибавят се ситно нарязаните пиперки, а малко след тях - доматите.

Когато зеленчуците се задушат, се слагат червеният пипер и брашното, разбъркват се и се добавят нарязаните картофи.

Яхнията се залива с гореща вода, прибавят се нарязаните на колелца моркови и всичко се вари на слаб огън.

При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз.

Вкусната картофена яхния е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията за картофена яхния с пилешко, картофи с грах или нашите вкусни картофени манджи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Първо се запържва лукът ,морковите след това картофите чудесна и много вкусна става манджичката благодаря ви??
13.01.2024 20:41
2
Emiliq_02
Emiliq_02
Чудесна, и мн вкусна стана
27.04.2023 10:20
1
1
Дани Цветанова Борисова
Дани Цветанова Борисова
Стана невероятно вкусна манджичка! Картофите си се свариха и останаха мекички, въпреки че някой твърдят, че оставали твърдят! Явно някой не доварява манджата!
05.04.2018 22:13
4
1
Галин Железов
Галин Железов
Лозева , доматите се слагат след задушените зеленчуци и като изврат се прибавят картофите !
И най вече не спорете кое и кога се слага , щото едно ястие има поне три начина да се приготви , така че, общо взето кой както му изнася така готви , А Тотка да ти кажа , че доматите след като изврат се слагат картофите и няма как да останат твърди ! И да кажа , че точно тази рецепта е класическата
05.03.2018 14:39
15
4
1
Покажи всички подкоментари
Лозева
Лозева
Тъй като морковите са твърди,по правило се слагат първи заедно с лука и вс.по-трудносваряващи се продукти.А доматите се прибавят като правило винаги в средата на варенето,защото от киселото трудно се сварява ястието.
11.09.2014 13:15
41
2
Тотка Мицова
Тотка Мицова
Ако доматите се сложат още в началото картофите ще станат твърди и не толкова вкусни. Не е лошо при варенето на яхнията да се сложи клонче чубрица ,или 1/2 лъжичка ронена.
04.05.2013 12:37
20
1
Пешев
Пешев
Бъркате времето за варене на морковите и картофите,По-скоро морковът да влезе в запръжката,иначе ще остане почти хрупкав.
01.05.2013 21:35
18
1