Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Палачинки с рикота и боровинки

Палачинки с рикота и боровинки

Палачинки с рикота и боровинки
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"От това количество направих 10 мини палачинки с рикота и боровинки, които хапнахме за закуска."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • сол - 1 щипка
  • рикота - 3 с.л. пълни (около 100 г)
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • боровинки - 50 г (може и замразени)
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • кокосово масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Захарта може да замените с мед или друг подсладител.

Прибавете рикотата и разбъркайте.

След това добавете кокосовото брашно и бакпулвера.

Ако боровинките, които ползвате, са замразени, добавете и тях. Ако са пресни, ги добавете, преди да печете палачинките.

Разбъркайте до хомогенност и оставете сместа за 10 минути да престои.

Намажете тиган с незалепващо покритие с кокосово масло (може и олио) и загрейте котлона на средна степен.

От възможни 6 степени пекох палачинките на 3-та степен.

Гребнете с лъжица от сместа и оформете малка палачинка.

Печете американските палачинки от всяка страна по 1-1.5 минута до готовност.

От това количество направих 10 мини палачинки с рикота и боровинки, които хапнахме за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: