Начин на приготвяне
От брашното, овесените ядки, солта и маслото се приготвя тесто на трохи. Добавя се водата, тестото се размесва и се увива във фолио за свежо съхранение. Оставя се в хладилник за половин час.
Тестото се разточва и се слага в предварително намазани с масло форми за тарталети. Набожда се с вилица и отгоре се сипват сухи бобени зърна за тежест.
Тарталетите се изпичат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато са почти готови, се махат бобовите зърна и тарталетите се допичат. Изваждат се от фурната и в тях се разпределят боровинките.
Заливат се с разбитите заедно прясно и кисело мляко, яйцата, нарязания на ситно лук, сиренето, солта и черния пипер. Запичат се за половин час на 180 градуса. Поднасят се с украса от свежи боровинки.
Коментари