Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Тарталети с боровинки и сирене рикота

Тарталети с боровинки и сирене рикота

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тарталети с боровинки и сирене рикота1 / 2
21/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Пишем на тарталетите с боровинки и рикота отличен"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 100 г
  • овесени ядки - 50 г
  • масло - 70 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 с.л.
  • бобени зърна - 20 бр.
  • за плънката
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • боровинки - 4 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • рикота - 100 г сирене
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, овесените ядки, солта и маслото се приготвя тесто на трохи. Добавя се водата, тестото се размесва и се увива във фолио за свежо съхранение. Оставя се в хладилник за половин час.

Тестото се разточва и се слага в предварително намазани с масло форми за тарталети. Набожда се с вилица и отгоре се сипват сухи бобени зърна за тежест.

Тарталетите се изпичат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато са почти готови, се махат бобовите зърна и тарталетите се допичат. Изваждат се от фурната и в тях се разпределят боровинките.

Заливат се с разбитите заедно прясно и кисело мляко, яйцата, нарязания на ситно лук, сиренето, солта и черния пипер. Запичат се за половин час на 180 градуса. Поднасят се с украса от свежи боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Никога не съм правила тарталетни с такава плънка.Ще опитам комбинацията с боровинки и лук и се надявам да ми хареса,за да не отидат на боклука :)
24.01.2016 19:29