Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Турска салата от тиквички

Турска салата от тиквички

Турска салата от тиквички
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Турската салата от тиквички може да се консумира и веднага, но става по-вкусна, когато е престояла за кратко в хладилник."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • цедено мляко - 4 с.л. пълни
  • сол
  • копър
  • магданоз
  • заливка
  • зехтин - 2 с.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна салата от тиквички е необходимо да нарежете една тиквичка на тънки филии по дължина и след това да ги наситните на тънки ленти.

Нарежете също 1 малка глава червен лук на полумесеци и няколко скилидки чесън.

Задушете в загрят зехтин тиквичките и лука като бъркате периодично за около 10 на минути. Не ги гответе много, за да останат тиквичките хрупкави.

Прибавете нарянания чесън и гответе още минута, колкото да пусне аромата си.

Прехвърлете тиквичките на тиган в купа и оставете да се охладят.

Нарежете на ситно няколко стръка пресни магданоз и копър.

Добавете ги към тиквичките заедно с цеденото мляко, сол на вкус и разбъркайте.

Загрейте 2 с.л. зехтин и прибавете към него лют пипер на люспи и малко червен пипер.

Полейте млечната салата с тази пикантна заливка и сложете в хладилник да се охлади.

Турската салата от тиквички може да се консумира и веднага, но става по-вкусна, когато е престояла за кратко в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: