Начин на приготвяне
За тази вкусна салата от тиквички е необходимо да нарежете една тиквичка на тънки филии по дължина и след това да ги наситните на тънки ленти.
Нарежете също 1 малка глава червен лук на полумесеци и няколко скилидки чесън.
Задушете в загрят зехтин тиквичките и лука като бъркате периодично за около 10 на минути. Не ги гответе много, за да останат тиквичките хрупкави.
Прибавете нарянания чесън и гответе още минута, колкото да пусне аромата си.
Прехвърлете тиквичките на тиган в купа и оставете да се охладят.
Нарежете на ситно няколко стръка пресни магданоз и копър.
Добавете ги към тиквичките заедно с цеденото мляко, сол на вкус и разбъркайте.
Загрейте 2 с.л. зехтин и прибавете към него лют пипер на люспи и малко червен пипер.
Полейте млечната салата с тази пикантна заливка и сложете в хладилник да се охлади.
Турската салата от тиквички може да се консумира и веднага, но става по-вкусна, когато е престояла за кратко в хладилник.