Начин на приготвяне
Първо сваряваме картофите.
През това време приготвяме млечната част - в една купа минавеме през ренде краставиците и морковите, киселото мляко, майонезата, копъра и сол на вкус. Всичко забъркваме и оставяме настрани (може и в хладилника).
Сварените картофи ги слагаме в купа, намачкваме ги и оставяме да изстинат.
През това време слагаме на котлона в една тава ситно нарязания лук, зеления лук, доматения сос и ги запържваме. След това добавяме и магданоза и малко сол.
Всичко това го добавяме към картофите и продължаваме да ги мачкаме, докато получим хомогенна смес.
След като изстине, вземаме в шепата си малко от сместа, овалваме я и започваме да я дълбаем като лодка (или под формата на малка купичка) и в нея с помощта на лъжичка слагаме от млечната смес.
Правим същото с цялата смес и салатата ни е готова :)
Коментари