Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Жабешки бутчета»Жабешки бутчета в сметанов сос

Жабешки бутчета в сметанов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Жабешки бутчета в сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Неприлично вкусни и неустоимо ароматни жабешки бутчета в сметанов сос по френски"

Необходими Продукти

  • жабешки бутчета - 500 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сметана - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва, настъргва се на ренде и се запържва в маслото. Добавя се брашното и след като се запържи, при непрекъснато бъркане се добавя бялото вино.

В соса се пускат жабешките бутчета, поръсват се със сол и черен пипер и се оставя ястието на умерен огън до пълното омекване на бутчетата.

Добавят се сметаната, сокът на лимона и накълцаният магданоз. Ястието се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: