Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Жабешки бутчета»Панирани жабешки бутчета

Панирани жабешки бутчета

ЛидияЛидия
Новак
1716048
Панирани жабешки бутчета
Снимка: Лидия
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Е няма такъв деликатес, хапвайте с удоволствие, поднесете с бира и се радвайте на малките радости от живота"

Необходими Продукти

  • жабешки бутчета - 30 бр. речни
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолявате предварително почистените жабешки бутчета /мъжът ми ги лови от реката и ги почиства, като дере кожата/.

Разбивате в купа яйцата. В отделен съд изсипвате брашното, където овалвате жабешките бутчета, след което ги потапяте в разбитите яйца.

В тиган изсипвате олио и го сгорещявате, след което поставяте жабешките бутчета да се пържат докато станат златисти.

Изпържените бутчета поставяте върху домакинска хартия или салфетка да се отцедят от мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: