Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Жабешки бутчета»Френски ордьовър с жабешки бутчета

Френски ордьовър с жабешки бутчета

Нина НордНина Норд
Джедай
306270
Френски ордьовър с жабешки бутчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Гурме предложение за ценителите на Френската кухня"

Необходими Продукти

  • портокалов сок - 150 мл
  • зехтин - 40 мл
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • бял пипер - на върха на ножа
  • бадеми - 30 г филирани
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • жабешки бутчета - 150 г
  • коняк - 70 мл
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват, маха се долната част и се заливат с марината от 20 милилитра коняк, 100 милилитра портокалов сок, 1 щипка сол и 20 милилитра зехтин.

Оставят се на хладно за 30 минути. Едно яйце се смесва с индийското орехче, останалата сол и белия пипер. В тази смес се топва всяко бутче, след това се овалва в бадеми и се пържи в останалия зехтин до златисто. След това бутчетата се пекат 5 минути на 200 градуса.

Приготвя се сос от останалия портокалов сок, останалия коняк, един жълтък и сметаната. Всичко се смесва и се вари на водна баня до леко сгъстяване.

Жабешките бутчета се сервират със сос и поръсени с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: