Начин на приготвяне
За тестото:
Маслото се оставя на стайна температура да омекне. Кафявата захар се смила в мелнична на пудра захар.
Брашното се изсипва в купа, в която ще се меси.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва кафявата пудра захар, маслото, жълтъците и водата.
От кафявата пудра захар се оставя 1 с.л. за поръсване на тарталетите.
Замесва се меко тесто, което се слага в плик и се оставя в хладилник за 30 мин.
След като се извади от хладилника, тестото се разделя на четири части.
Всяка част се разточва на тънка кора върху набрашнена повърхност.
Кората се разрязва на квадрати, като всеки квадрат се слага във форма за тарталети с незалепващо покритие.
За плънката:
Яйцата се разбъркват със захарта. Прибавя се козето кисело мляко, брашното, канелата и лимоновата захар. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Сместа се изсипва във всяка тарталета.
Отгоре във всяка тарталета се нареждат резенчета праскови.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
При сервиране се поръсват с пудра захар.
Лимецовите тарталети с праскови са готови.