Начин на приготвяне
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Направете кладенче в средата на брашното и сипете разтопеното масло, ванилията, жълтъците и захарта. Замесете меко тесто, завийте го с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за около 20 минути.
Разпределете тестото във формичките за тарталети и го надупчете с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до порозовяване. Извадете готовите тарталети от формичките и ги оставете да се охладят.
За крема смесете жълтъците със захарта, прибавяте пресятото брашно, ванилията, мекото масло и прясното мляко. Готвите на бавен огън, като разбърквате непрекъснато, до получаването на гъст крем.
Кремът се оставя да се охлади и след това се пълнят тарталетите до ръба. Декорират се с праскови /може и други сезонни плодове/.
Коментари