Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с агнешко

Пълнени тиквички с агнешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнени тиквички с агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • агнешко месо - 250 гр.
  • бадеми - 100 гр.
  • ориз - 50 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • бахар - 2 зърна
  • канела - 1 - 2 щипки
  • сол
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни късове и се смила.

Оризът се сварява в подсолена вода и се изплаква със студена вода.

Тиквичките се разрязват на две. Сърцевината им се отстранява, като се наситнява исе използва за плънка. Запържва се в зехтина, заедно с 1 глава наситнен лук, за 3 - 4 минути, за да се изпари течността. Добавят се наситнените домати, разбърква се и се посолява.

Месото се смесва със смлените бадеми, яйцата, наситнения лук, посолява се и се поръсва с канелата и настъргания бахар, наситнения магданоз и джоджен. Добавя се сварения ориз. Меси се с ръце. Тиквичките се напълват с плънката. Нареждат се в тава, в която предварително са разпределени зеленчуците. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна, около 40 минути. След това зеленчуците се претриват през цедка и тиквичките се сервират със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: