Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с гъби и сметана

Макарони с гъби и сметана

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Макарони с гъби и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако се чудите с какво да приготвите макароните, опитайте с гъби и сметана - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • печурки - 200 г
  • сметана - 250 мл
  • масло - 20 г
  • кашкавал - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода, оцеждат се и се прехвърлят в подходящ съд.

През това време в дълбок тиган се разтапя маслото и в него се запържват гъбите за 5-6 минути.

Към тях се добавя сметаната и котлона се намалява.

Оставя се за 10 минути като често се разбърква. Готовата смес се изсипва върху макароните.

Още докато са горещи върху тях се настъргва кашкавалът, за да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: