Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Риба гювеч с целина и бяло вино

Риба гювеч с целина и бяло вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Риба гювеч с целина и бяло вино1 / 2
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг дребна
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • галета - 3 с.л. (счукан сухар)
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я посолете. Оставете я да престои така около 30 минути.

Нарежете лука и чесъна на тънки филийки, а морковите и целината на кубчета. Преместете ги в глинен съд. Подправете с черен пипер, сол и бахар и прибавете обелените и нарязани на ситно домати. Сложете вътре и рибата заедно с резенчетата лимон.

Залейте яденето с мазнината и виното, поръсете с галетата и печете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: