Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Пъстърва с бяло вино и целина

Пъстърва с бяло вино и целина

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пъстърва с бяло вино и целина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Приемаме всички покани за обяд, в които се съдържа обещание за пъстърва, приготвена по този лесен начин"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1.2 кг филе
  • масло - 2 с.л.
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 3 бр
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 чаша
  • картофи - 600 г или микс зеленчуци по избор
  • яйца - 2 бр
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетираме рибата и посоляваме на вкус. Нареждаме в подходяща тенджера, намазана с масло. Добавяме нарязаните на колелца лук, моркови, целина, маслото и виното.

Захлупваме с капак и задушаваме 20-30 минути на умерен огън. Гарнираме с варените картофи или микс от зеленчуци.

Отгоре поливаме рибата със соса, получен след задушаването, който сгъстяваме с жълтъците и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: