Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена бяла риба с бяло вино

Печена бяла риба с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печена бяла риба с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Изтънчено, ароматно и здравословно меню за ценители"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
  • масло - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме бялата риба, режем я парчета.

Поставяме парчетата в намазана с олио тавичка и покриваме с половината от магданоза и счукан чесън.

Отгоре поливаме със смес от виното и сока на лимона, поръсваме със сол и парченца масло.

Печем около 15-20 минути на 200 градуса.

Преди да сервираме наръсваме печената риба с наситнен пресен магданоз и парченце масло.

Печената бяла риба с бяло вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: