Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пърженица със свинско и картофи

Пърженица със свинско и картофи

Пърженица със свинско и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Чудесна пърженица както за мезе, така и за основно похапване!"

Необходими Продукти

  • картофки - 500 г дребни
  • свински врат - 200 г
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 ленти
  • подправка за картофи
  • розмарин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на дребни парчета, картофките също се режат на ситно. Обелете лука, нарежете го на средно едри парчета, чушките на лентички.

В тиган се загрява олио, запържете хапките месо, поръсени със сол и черен пипер.

Когато побелее добавете лука, чушка и картофи.

Сипете малко вода и гответе до готовност на месото.

Когато остане на мазнина овкусете с падправка за картофи, розмарин и магданоз.

Чудесна пърженица както за мезе, така и за похапване!

Отворете една студена бира и хапнете пърженото свинско.

Пърженицата със свинско и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: