Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в касерола с малко олио да се запържи леко и като пусне водичка го захлупваме с капак да се задуши малко.
Посоляваме месото със универсалната подправка. През това време взимаме тава и в нея слагаме обелените и нарязани на кубчета картофи. След това нарязваме и домата, пресния лук, зеления фасул.
Обелваме тиквичката и патладжана и тях ги нарязваме на кубчета (ако желаете може да не ги белите). Слагаме граха и бамята цяла (който иска може да раздели чушлетата бамя на половина).
Добавяме месото. Подправяме със универсалната подправка. Разбъркваме хубаво да се разнесе подправката на всякъде. Доливаме малко вода.
Покриваме тавата със фолио и я слагаме във фурната на 180 градуса до готовност. След като е готово месото и картофите махаме фолиото да се запече малко.