Начин на приготвяне
Гювечът си го правим вкъщи - съдържа парчета домати, патладжан, зелен фасул, малко сол, малко олио, магданоз.
Обелват се и се нарязват картофите, лукът, морковите, чушките.
Свинските ребърца се запържват леко на тиган.
Гъбите се измиват, нарязват и запържват в малко мазнина.
След като сме приготвили всичко, започваме да редим в гювеча - най-отдолу слагаме картофи, после ребърцата, пак малко картофи, лук, морковите, гъбите, чушките, буркана с Гювеча. Поръсваме солта, пипера, шарената сол, олиото.
Накрая доливаме с вода и слагаме да се пече. Включваме фурната заедно с гювеча, а не преди това.
Когато се посвари , слагаме и измития ориз и досваряваме.