Начин на приготвяне
В тенджера на котлон се поставя 500 мл прясно мляко. Прибавя се към млякото и краве маслото. Изчаква се сместа да заври и след това се оставя котлона на ниска степен.
В купа се разбиват жълтъците с миксер до побеляване. Прибавя се нишестето, натуралното какао и захарта на кристали и накрая се добавя и другата част от прясното мляко около 100 мл. И отново се разбива с миксер.
Получената смес се прибавя към врящото прясно мляко, като непрекъснато се разбърква. Веднага след като млякото започне да кипва, сместа се отстранява от котлона.
Тенджерата се поставя в съд със студена вода, шоколадът се начупва на малки парчета и се поставя в сместа, като периодично се разбърква, докато се разтопи шоколадът и сместа стане еднородна.
Оставя се да изстине напълно. Изсипва се сместа в кутия за сладолед или друга подходяща с капак и я поставя във фризера за едно денонощие.
В купички за сладолед на дъното се натрошават две маслени бисквити. Върху тях с лъжица се загребва от шоколадовия сладолед.
Мелбата се украсява с нектарина, нарязана на тънки филийки, и с топинг горски плодове.
Нека ви е вкусно с моята домашна шоколадова мелба с нектарини.
Коментари