Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Нектарини с винен сос

Нектарини с винен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Нектарини с винен сос1 / 2
13/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нектарини - 4 бр.
  • мента - 4 листенца
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нектарините се разрязват на две, костилките се отстраняват. Четири от половинките се поръсват с по половин супена лъжица захар и се пекат на 120 градуса около 10 минути.

Останалите половинки нектарини се режат на едри парчета. Ментата се реже на ситно. Кокосовите стърготини се запичат при непрекъснато бъркане за 2 минути на сух тиган.

Свалят се от котлона, добавят се резените нектарини, ментата и всичко се разбърква. Приготвя се сос, като яйцата се разбъркват с останалата захар и се загряват на водна баня до разтварянето на захарта, като постепенно се налива виното.

В чинии се налива виненият сос. В центъра на всяка чиния се слагат запечени половинки нектарини, а в тях се слага плънка от кокосовите стърготини и парченцата нектарини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: