Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Галет с нектарини и боровинки

Галет с нектарини и боровинки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Галет с нектарини и боровинки
Снимка: Ники
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"В следобедните часове винаги е време за един плодов галет, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 120 мл вряща
  • сол - 1 щипка
  • олио - 120 мл
  • захар - за поръсване
  • Плънка
  • нектарини - 500 г
  • боровинки - 1 шепа
  • захар - 6 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си тесто от изброените продукти за този плодов пай.

Поставяме го в купа и оставяме за 30 минути на стайна температура.

Нектарините нарязваме на филии, добавяме боровинките, захарта и нишестето.

Разточваме тестото, в тава си слагаме хартия за печене и слагаме тестото за киш, така че краищата му да излизат извън нея, ако е кръгла.

Поставяме плънката и завиваме краищата, поръсваме със захар.

Печем на 200°C за 30 минути, след нова покриваме с фолио и печем за още 10 минути.

Оставяме да се охлади и поръсваме с пудра захар галет с нектарини и боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: