Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Лесна френска селска торта с медени блатове

Лесна френска селска торта с медени блатове

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Лесна френска селска торта с медени блатове
Снимка: Галя Николова
1 / 7
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
16
"И събота е достатъчен повод, за да приготвите лесна френска селска торта с медени блатове"

Необходими Продукти

  • блатове - 1 пакет, за торта, медени (от руски магазин)
  • кондензирано мляко - 1 консерва, карамелено (от руски магазин)
  • заквасена сметана - 2 големи кофички
  • сладко от боровинки - за намазване
  • ядки - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заквасената сметана заедно с карамеленото кондензирано мляко, за да се смесят добре.

В подходящ поднос или върху тортена подложка сложете единия блат и намажете с крема. Разпределете и част от боровинковото сладко.

Следва още един блат крем, втори блат крем и сладко. И така през ред се слага сладкото, докато свършат продуктите.

Най-отгоре трябва да завършите само с крем. Поръсвате обилно със смлени ядки.

Аз имах орехови ядки, начупени, почти смлени. Ореховата торта се оставя поне за едно денонощие в хладилник, за да се напоят блатовете.

Лесната френска селска торта с медени блатове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна стана! И много бърза и лесна! Даже с готовите блатове няма нужда от форма с падащо дъно. Благодаря за рецептата!
24.09.2022 11:55
1
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
ТОП! ТОП! ТОП!
20.01.2019 22:36
1
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Е, не можах да й устоя, разрязах за проба-станала е страхотна вкуснотийка! Точно както си я представях на вкус. Важното е, че става бързо и лесно.
20.01.2019 22:34
1
1
Покажи всички подкоментари
ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Ще пробвам тази рецепта, изглежда ще стане вкусна. Взех блатовете и се чудя дали да не ги полея малко с прясно мляко?
19.01.2019 22:37
2
1
Покажи всички подкоментари