Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Щука, задушена с червено вино

Щука, задушена с червено вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Щука, задушена с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Хищните риби имат най-вкусното месо - а в комбинация с вино си е направо неустоимо"

Необходими Продукти

  • щука - 1.3 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 резен
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • бульон - 2 ч.ч. рибен
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • картофи - 600 г
  • гъби - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената риба на парчета. Наредете я в тенджера върху нарязани на колелца лук, моркови и целина.

Сипете виното и бульона, сложете маслото и посолете, Захлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих огън.

Прецедете бульона, прибавете брашното и загрейте отново, докато сосът се сгъсти. Добавете сметаната и разбъркайте добре.

Сервирайте рибата със сварени картофи и гъби, поръсени с чесън. Залейте със соса. Декорирайте по желание с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: