Ябълки с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ябълки с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Невероятен десерт, който има място както на Коледната, така и на всяка Новогодишна трапеза"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • червено вино - 500 мл.
  • захар - 60 гр.
  • ликьор - 150 мл.
  • карамфил - 1 зрънце
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и почистват от вътрешността им, като се запазват цели или в краен случай може да се разполовят.

Захарта се разтваря в червеното вино и оставя да заври. Добавя се розови ликьор и зрънцето карамфил и се вари набавен огън 5 мин.

Прибавят се ябълките, и се вари 7 мин. в захлупен съд. Плодовете се обръщат и се варят още 7 мин. до омекване.

Извадете ябълките в отделен съд и оставете сиропа да ври. Докато стане на половина, след което се заливат плодовете с него. Оставят се в хладилник за 3-4 часа.

Сервират се студени с коледна украса по ваш избор - от подправки, ядки и сушени плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: