Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод в червено вино

Октопод в червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Октопод в червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4-5
"Как да не се влюби човек в Средиземноморската кухня?"

Необходими Продукти

  • октопод - 900 г почистен
  • лук - 450 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • домати - 450 г
  • чесън - 4 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • оцет - 2 с.л. червен винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете октопода в тиган с вода и 1/4 от лука и дафиновия лист за 1 час.

Докато октоподът се вари, сложете доматите във вряща вода за 30 секунди, след това залейте със студена и ги обелете.

Отцедете октопода и го нарежете. Загрейте зехтина в тиган и запържете октопода с оставащия лук и чесъна за 3 минути.

Добавете доматите, захарта, ригана, магданоза, виното и оцета.

Задушете за 5 минути, сложете капака и намалете огъня възможно на най-ниската температура. Задушете за около 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: