Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Белгийска супа от сушен грах

Белгийска супа от сушен грах

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Белгийска супа от сушен грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • грах - 300 г сушен
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 глава
  • корени за супа - 1 връзка
  • мащерка - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • индийско орехче
  • свинско месо - кост от шунка
  • крутони - от 3 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме граха с вода и го оставяме да ври на слаб огън около 3 часа.

Добавяме нарязания лук, праза, целината, корените за супа, мащерката, солта, черния пипер, индийското орехче, олиото и костта от шунка.

След като супата се свари, изваждаме костта. Поднасяме супата с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: