Начин на приготвяне
Аз правя супа от половин пиле, защото цяло ще е много. Това, което слагам, е всичко без бялото месо и целите бутчета.
Измива се и се сварява пилето, като се маха с лъжица пияната, ако образува при варенето (при домашното пилешко е много по-малко отколкото при купеното от магазина, даже в повечето случаи не е необходимо да се маха).
Можете да го сварите в херметическа тенджера за 30 минути, иначе се вари около 50-60 мин. Докато се вари пилето си режем зеленчуците. Лука режем на много ситно, моркова, картофите и гъбите на кубчета. Аз ползвам грах от консерва, защото е сварен добре и не е твърд.
След като се е сварило месото го изваждаме от тенджерата и слагаме всичките зеленчуци, които нарязахме и ½ ч.ч. грах. Оставяме да се варят като през това време обезкостяваме пилето. След като сме готови, добавяме месото във врящата тенджера. Добавяме сол.
Когато картофите са се сварили, проверяваме с вилица, добавяме фидето. Ако обичате да е по-гъста супата, можете да добавите още фиде.
След като и фидето е готово, махаме от котлона. Оставяме да поизстине и си правим застройката. Разбиваме три жълтъка с една кофичка кисело мляко, към тях добавяме 2-3 черпака от супата, като бъркаме постоянно. След това бъркайки супата връщаме яйцата с киселото мляко в тенджерата при непрекъснато бъркане.
Поръсвате с чубрица за аромат.