Начин на приготвяне
За да направите този чийзкейк е необходимо първо да запечете бадемите за кратко. Може да го направите във фурната или в сух тиган за няколко минути, бъркайки. След това оставете напълно да се охладят.
Смелете бисквитите в блендер на фини трохи. Ползвах бисквити Роден край с масло и какао, по 125 г от всеки вид.
Смелете също и бадемите. Нека не са фино смлени.
Разтопете маслото.
Смесете бисквитите, бадемите и маслото и разбъркайте всичко добре. Прехвърлете сместа във форма със свалящ се борд 24 см.
Заравнете и оформете блата за чийзкейка, като притискате. Най-лесно става с дъното на чаша.
След това сложете основата за чийзкейка в хладилник за 30 минути а през това време се заемете с крема.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода и го оставете за 10 минути да набъбне, след което го сложете в съд на водна баня, за да се втечни.
Смесете в купа крема сиренето Филаделфия и рикотата и разбъркайте с миксер на ниски обороти, колкото да се смесят продуктите.
Прибавете към тях течната сметана (трябва да е добре охладена) и разбийте всичко на гладък и пухкав крем, този път на високи обороти на миксера.
Прибавете към крема втечнения и охладен желатин и разбъркайте с шпатула.
След това разделете получения крем в три купи по равно.
Към едната прибавете карамелизираното кондензирано мляко (Дулсе де лече) и разбъркайте с миксер.
Към втората прибавете шоколада. Ако не е достатъчно течен, го сложете първо в микровълнова фурна за 20-30 секунди, за да се разтопи. Разбъркайте до получаване на гладък шоколадов крем.
Последната купа оставете така както си е.
Извадете блата от хладилника.
Гребвайте с лъжица от всяка смес, като ги редувате, и слагайте плътно до изчерпване на количествата.
Разклатете внимателно формата, за да се изравни.
След това вземете дървено шишче и с въртеливи движения разбъркайте леко, за да се получат шарки.
Сложете чийзкейка в хладилник за минимум 4-5 часа, най-добре за една нощ.
След това се насладете на този изключителен чийзкейк с шоколадово-карамелен вкус.
Чийзкейкът с Нутела и Дулсе де лече е готов.